Șeful Pentagonului dezvăluie perspective sumbre pentru apărarea americană

Șeful Pentagonului dezvăluie perspective sumbre pentru apărarea americană
Publicat: 01/08/2013, 14:45
Actualizat: 02/02/2019, 13:26

Acest mecanism infernal nu ar trebui implementat, ci să fie suficient de disuasiv pentru a-i convinge pe democrați și republicani să ajungă la un acord cu privire la reducerea dificitului.

Însă, deoarece cele două tabere care nu au reușit să se înțeleagă pe parcusul a luni întregi, bugetul Apărării va trebui tăiat cu 500 de miliarde de dolari americani pe zece ani.

În acest context, secretarul Apărării, Chuck Hagel, a ordonat în urmă cu patru luni realizarea unui studiu cu privire la consecințele pe care tăierile bugetare le-ar avea asupra armatei americane dacă ar fi implementate, dar și măsurile necesare pentru a le face față. Pentagonul a tăiat deja în acest an o primă tranșă de 37 de miliarde de dolari americani dintr-un buget de 527,5 miliarde de dolari americani.

„Studiul conchide că putem reduce strategic dimensiunea forțelor noastre terestre și aeriene tactice, dincolo de scăderea programată deja”, a afirmat el, prezentând concluziile studiului pentru presă.

„O opțiune” arată că „noi am putea să executăm în continuare misiunile prioritare ale strategie noastre de apărare reducând totodată dimensiunea armatei terestre la o scară cuprinsă între 420.000 și 450.000 de bărbați pentru componenta sa activă”, a anunțat el, precizând că încă nu s-a luat o decizie în acest sens.

După un deceniu în cursul căruia bugetul a fost dublat în favoarea războaielor din Irak și din Afganistan, Pentagonul a prevăzut deja să aducă până la orizontul anului 2017 la 490.000 numărul militarilor activi și să micșoreze corpul Marinei de la 201.000 la 182.000 de bărbați.

Opțiunea prevede, de asemenea, trimiterea în rezervă de la 550.000 la 490.000 de bărbați, dar și suprimarea „până la cinci” escadrilele de avioane tactice și „reducerea dimensiunii flotei de avioane de transport C-130 cu un risc minimal”, a detaliat Hagel, fără să spună dacă alte tăieri suplimentare vor afecta corpul Marinei.

Pentagonul ar trebui, de asemenea, să aleagă între dimensiunea armatei și capacitățile sale, adică gradul său de modernizare.

Privilegiind pe viitor investițiile pentru producerea F-35, viitorul bombardier cu rază lungă de acțiune, pentru forțele speciale și pentru războiul cibernetic, Pentagonul „ar trebui să reducă în continuare armata terestră activă, cu o cifră cuprinsă între 380.000 și 450.000 de bărbați”, să diminueze numărul portavioanelor de la 11 la „nouă sau opt” și să scoată din uz vechile bombardiere.

Dacă prioritatea ar fi dată dimensiunii armatei, aceasta ar echivala cu „o absență a modernizării timp de un deceniu”, știind că o parte din echipamente, mai ales numeroase nave și avioane, nu vor mai fi funcționale în curând, a explicat el.

Printre opțiunile prezentate de ministru figurează, de asemenea, măsuri privind funcționarea Pentagonului, susceptibile de economisirea a 60 de miliarde de dolari americani, dar și schimbări în beneficiile sociale acordate militarilor și familiilor lor (50 de miliarde de dolari americani).

Eliminarea unor pensii civile pentru pentru foștii militari deveniți funcționari, unor subvenții la magazinele din bazele militare sau unor alocații de șomaj ar putea permite economisirea altor 100 de miliarde de dolari americani.

Dar oricare ar fi deciziile luate, majoritatea vor trebui aprobate de Congres. Or, anumite măsuri deja hotărâte, ca deschiderea discuțiilor cu privirea la închiderea unor baze sau creșterea cotizațiilor sociale pentru militari, au fost respinse în ultimii doi ani de către aleși.

Dezvăluind aceste perspective sumbre, Chuck Hagel a îndemnat Congresul să conștientizeze și să ajungă la un acord pentru a pune capăt tăierilor automate. „Știu că e vorba despre politică, înțeleg, înțelegem aceste realități”, a dat asigurări el.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi: "Preţurile se...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Netflix dă lovitura sfârșitului de an. Asta da surpriză pentru a bonați
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Holera, „mirosul morții” și Nicolae Iorga